Kurser (cirklar) läggs ut  löpande så snart vi vet vilka som är aktuella. För att delta ska man vara medlem i Kils Brukshundklubb. Medlemskap tecknas via Svenska Brukshundsklubben. Våra kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.


Sommar/höst 2023

Agility fortsättning
Välkommen på fortsättningskurs i agility där vi går igenom grunderna i handling. För att gå kursen bör hunden ha gått nybörjarkurs i agility eller motsvarande. Kursen hålls på Kils brukshundklubb, instruktör är Malin Sörestam.

Datum:
Fredag 18/8, kl 18:00
Torsdag 24/8, kl 18:00
Torsdag 31/8, kl 18:00
Torsdag 14/9, kl 18:00
Söndag 24/9, kl 15:00

Pris: 1000 kr + eventuell medlemsavgift (medlemskap tecknas här)
 
Anmälan och frågor skickas till malin.sorestam@hotmail.se
 

Cirkel i rallylydnad avancerad och mästarklass
Kursen vänder sig till dig som kan alla skyltar upp till fortsättningsklass, eller till dig som redan börjat tävla avancerad klass. Vi kommer jobba med högerhandling och med skyltarna i avancerad klass och mästarklass. Vi kommer att träna kombinationer och ev. hela banor. Nivån beror lite på deltagarnas förkunskaper.

Antal tillfällen. 5 gånger
Start: torsdagen den 10 augusti och sedan fyra torsdagar till.
Tid: 18.15-20.30
Pris: 1000 kr + eventuell medlemsavgift (medlemskap tecknas här)
Max: 6 deltagare
Anmälan: skickas till maud.alm@bahnhof.se

Agility nybörjare
En cirkel för dig som vill lära dig grunderna i agility och samtidigt ha kul med din hund. Hunden måste vara minst 12 månader vid kursstart och bör kunna vara lös bland andra hundar. 
Startdatum: 15 augusti kl 18:00 på Kils Brukshundklubb, därefter 4 tisdagar framåt.
Antal tillfällen: 5
Max antal deltagare: 6 (först till kvarn)
Instruktör: Maria Fridell
Pris: 1000 kr + eventuell medlemsavgift (medlemskap tecknas här)
Frågor och anmälan: Maria Fridell, maria.m.fridell@gmail.com

 

Vår/sommar 2023 (avslutade) 

Rallylydnadscirkel nybörjare Avslutad!
En cirkel för dig som vill lära dig skyltarna och reglerna för att börja tävla i rallylydnad nybörjarklass eller bara för aktivering. Vi kommer att gå igenom alla skyltarna i nybörjarklass, reglerna, bygga banor/kombinationer samt avsluta med att gå en hel nybörjarbana. Cirkeln är öppen för hundar av alla raser och hunden bör vara minst 6 månader och ha gått valpcirkel. Det är bra om du har en bra kontakt/följsamhet på din hund. Instruktör: Maud Alm

Agility nybörjare Avslutad!
En cirkel för dig som vill lära dig grunderna i agility och samtidigt ha kul med din hund. Hunden måste vara minst 12 månader vid kursstart och bör kunna vara lös bland andra hundar. Instruktör: Malin Sörestam

Brukslydnad  Avslutad!
Du som vill lära dig mer om brukslydnad oavsett klass, här finns en cirkel för dig. Du bör ha inkallning och fotgående på din hund. Du ska även kunna jobba med din hund bland andra ekipage. Instruktör: Lena Arvidsson.

Specialsök röd kong classic Nybörjare Avslutad!
Kursen är för dig som ännu inte börjat lära in etiketten (doften) röd kong classic. Ingen speciell förkunskap krävs, alla hundar välkomna.

Vi kommer börja lära in doften, starta sökträning och påbörja markeringsövning. Instruktör: Inga-Lena Olsson

Valpcirkel Avslutad!
För valpar 3 – 6 månader
Instruktör: Maria Fridell