PM till TSM NW1 i Kil den 28-29 april 2018

Resultat lördag 28/4
Resultat söndag 29/4

PM 28-29 april som PDF

Startlista lördag (uppdaterad 24 april)

Startlista söndag (uppdaterad 24 april)

Vi kommer ha följande upplägg: man gör alla fyra söken efter varandra och sedan är man klar.

Domare:
Beatrice Bergqvist

Tävlingsledare:
Lördag Maud Alm + Carina Berglund
Söndag: Jane Edvinsson + Susanne Nilsson

Tag med: Intyg på doftprov i eukalyptus, medlemskort i klubb inom SKK-organisationen ex SNWK, Brukshundklubb eller kennelklubb, registreringsbevis/tävlingslicens samt giltigt vaccinationsintyg.

8.00-9.00: anmälan för startnummer 1-13

Ca 9.00: information och banvandring

Ca 9.30: första start, nr 1-13 startar

11.30-12.30: anmälan för startnummer 14-25

Banvandring ca 13.00

(Alla tider är preliminära!)

Eventuella uppdateringar på vår startlista kommer att finnas på http://www.kilsbhk.com/nosework/arets-noseworktavlingar/ : Kom ihåg att meddela oss så snabbt du kan om du tar ditt tredje diplom innan vår tävling eller om du får annat hinder att start så att vi hinner kalla in en reserv. Om du eller hunden blir sjuka vill vi ha in sjukintyg om du ska få dina pengar tillbaka, detta gäller också om din hund börjar löpa (räcker då med intyg från klubbstyrelse). Om du vill starta med din löptik så tänk på att meddela oss det snarast, så vi kan ändra i startlistan. Vi tar ut en symbolisk summa på 20 kr om vi återbetalar startavgiften.

När alla är klara för dagen blir det gemensam prisutdelning för alla 25 ekipage.

Om du inte vill vänta till dagen är slut kan du ta med ett frankerat kuvert så skickar vi dig dina protokoll och eventuellt diplom när tävlingen är klar.

Vi kommer att fotografera under tävlingen. Om du INTE vill vara med så säg till vid anmälan.

På lördagen kommer tävlingen att vara vid Värmlands skogsförråd

Industrigatan 1 i Kil http://wsfab.net/ .

På söndagen kommer tävlingen att vara vid Arenan i Kil

Kulturhuset KilArena Industrigatan 1 Kil https://www.kil.se/Naringsliv–arbete/konferenslokaler/kulturhuset_KilArena/

Tävlingsplatserna ligger i anslutning till varandra och syns på skissen nedan.

På lördag parkerar du med löptik eller ”gul hund” så tidigt som möjligt. Du får gärna parkera så snart du kört innanför grinden. Tänk på att stora fordon finns på tävlingsområdet, så var försiktig och parkera så att de kan komma fram. Tänk också på att kunder måste ta sig till och från butiken.

På söndag parkerar löptik direkt till vänster då man kommer in på parkeringen och gul hund en bit bort till vänster. Övriga parkerar rakt fram eller till höger.

På söndagen kommer vi att ha en cafeteria där du kan köpa lite kaffe/fika/mackor mm. På lördagen får du ta dig till centrum av Kil (ca 5 minuters promenad). Värmlands skogsförråd kommer att vara öppet hela lördagen så gå gärna in där och handla till din hund, dina andra djur eller till trädgården. De är med och sponsrar vår tävling och håller öppet hela tävlingsdagen för vår skull. Du kan gärna gå in på deras hemsida i förväg och kolla utbudet.

Tänk på att lämna plats till hundar med gult band. Säg till vid anmälan om du behöver gult band så fixar vi det. Visa hänsyn till ALLA och se till att alla får en trevlig dag.

Ta alltid upp efter din hund. Vi kommer att befinna oss på en allmän plats och vi vill gärna lämna den utan hundbajshögar.

Tänk på att ha godkänd sele/halsband på hunden under tävlingen och max 2 meter långt koppel mellan söken. Halsband med stryp- halvstryp är inte godkända ej heller ”gå fint” selar.. Läs igenom alla regler noga så du inte gör några tabbar i onödan. Reglerna finns här: http://www.snwk.se/wp-content/uploads/2017/09/Regelverk-Svenska-Nose-Work-Klubben-1-1.pdf

Om du har frågor, mejla nosework.kilsbhk@gmail.com eller ring Maud Alm 070-5253631 eller Jane Edvinsson 070-2271543. Du kan också fråga domaren vid banvandringen. Kom ihåg att det inte finns dumma frågor.

 

Välkomna!

 

Våra sponsorer:


Jassa Dalens kennel

Maud Alm